Buster SM-vinnare!

Leif Ottosson, Ånge med jämthunden Buster, årets vinnare i svenska mästerskapen för älghundar Gällivare (JJ) Jämthunden Buster, tog hem SM-bucklan till sin ägare Leif Ottosson, Ånge och Västernorrlands älghundklubb när årets Svenska Mästerskap för älghundar avgjordes i skogarna öster om Gällivare i Norrbotten.

Buster segrade på 90,5 poäng vilket är en bra och hög poäng. Vad som gör Busters bedrift ännu större är att han tog dessa poäng på en ensam älgkalv!

Buster segrade före Annte, ägare, Gabriel Norberg, Fellingsbro, 86,0 poäng. På bronsplats slutade gråhunden Hälge, ägare Jens Ericsson, Mörrum med 85,5 poäng.

Jaktjournalen var på plats och fick fina actionbilder när Buster skällde kalven i en strid älv. Jaktjournalen lyckades även filma när Pär Nordwalls jämthund Kougstabackens Hero skällde en fin 20-taggare.

Spännande reportage från Älghund SM kommer i nummer 12 av Jakjournalen samtidigt som vi lägger ut filmmaterial på vår hemsida.

AKTUELLT

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser