Busschaufför avlivade rådjur

Karlskrona(JJ) Busschauffören Thore Germgår stannade till efter vägen när han såg ett skadat rådjur och avlivade det. - Jag ville avsluta bockens lidande och fick låna en yxa, säger busschauffören Thore Germgård, som också är jägare, till Blekinge Läns Tidning

Bussen var på väg till Karlskrona och chauffören hyllas av passagerarna för sitt ingripande. Råbocken satt i vägbanan och hade skadat båda bakbenen.
 
Polisinspektör Mats Berg, som är viltolyckssamordnare i Småland, säger till Blekinge Läns Tidning att ett skadat rådjur vid vägkanten ska avllivas om man har kunskap, samt om det behövs för att avsluta lidandet för djuret. Även om det är på annas mark får man göra det, däremot är det inte tillåtet att göra ett eftersök.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser