Budkavle mot rovdjurspolitiken

Varberg (JJ) Jägareförbundets ordförande  Owe Wiktorin har startat en budkavle med förbundets förslag på hur rovdjurspolitiken bör utformas.

     Budkavlen går ut i hela landet och samlar in namnunderskrifter fram till i augusti, då den överlämnas till riksdagspartierna. Under senaste året har rovdjursfrågorna stått i fokus för landets 300 000 jägare. I dag har vi stora stammar av både lo och björn. Särskilt i Mellansverige är koncentrationen av rovdjur för stor för tamdjurshållning samt jaktutövning och vargattackerna på hundar ökar oroväckande, menar Jägareförbundet. – Vi tycker det är självklart att man ska kunna försvara sina tamdjur och hundar, att rovdjursförvaltningen ska kunna beslutas på regional nivå och att man måste respektera villkoren för dem som bor i landsbygden, sa Owe Wiktorin på Svenska Jägareförbundets Förbundsstämma i Varberg under lördagen.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser