Budkavle mot rovdjurspolitiken

Varberg (JJ) Jägareförbundets ordförande  Owe Wiktorin har startat en budkavle med förbundets förslag på hur rovdjurspolitiken bör utformas.

     Budkavlen går ut i hela landet och samlar in namnunderskrifter fram till i augusti, då den överlämnas till riksdagspartierna. Under senaste året har rovdjursfrågorna stått i fokus för landets 300 000 jägare. I dag har vi stora stammar av både lo och björn. Särskilt i Mellansverige är koncentrationen av rovdjur för stor för tamdjurshållning samt jaktutövning och vargattackerna på hundar ökar oroväckande, menar Jägareförbundet. – Vi tycker det är självklart att man ska kunna försvara sina tamdjur och hundar, att rovdjursförvaltningen ska kunna beslutas på regional nivå och att man måste respektera villkoren för dem som bor i landsbygden, sa Owe Wiktorin på Svenska Jägareförbundets Förbundsstämma i Varberg under lördagen.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser