Brunstuppehåll slopas under älgjakten

Norrbotten(JJ) Brunstuppehållet slopas under älgjakten. Det är viltförvaltningsdelegationen som tagit beslutet att jaktuppehållet i övergången mellan september och oktober tas bort.

– Motiveringen är att det har funnits olika intressen kring att slopa jaktuppehållet från flera parter, bland annat för att rennäringen kommer ner i höst och för att ha lämpligare jakttider, säger Roland Saitzkoff, på länsstyrelsen, till Norrländska Socialdemokraten. 

På Sveaskog tycker man att beslutet är bra. Men Mikael Samuelsson, ordförande för Jägarförbundet i Norrbotten, säger till Norrländska Socialdemokraten att beslutet troligen inte gör att det fälls fler älgar. Dessutom menar han att småviltsjägare får svårare att bedriva jakt.
En utvärdering av det slopade brunstuppehållet görs efter årets älgjakt.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser