Broskogens Poika SM-vinnare 2010!

Det var Bohuslän/Dalsland representant, Broskogens Poika, ägare Inger Augustsson som tog hem årets förstapris på Stövar-SM. Med ett tredjepris första dagen och ett förstapris dag två med höga drev och egenskapspoäng var saken avgjord.

Trots en ganska blöt och regnig morgon så lyckades Poika ta upp en hare strax efter hon släpptes 08:00. Provgruppen konstaterade fort att det var en hare och det blev full tid på drevet 10:45. Efter ett nytt släpp tog Poika upp en räv som gick i gryt och man bröt provet kl 13:45. 
Hack i häl kom den finska stövaren Silja, Mikael Rönnberg, Luleå in på en andraplats. Tredjeplats erövrades av Åivets Nemo, Stig Hulldin, Vintrosa.

Du kan läsa allt om SM-dramatiken i kommande nummer av Jaktjournalen.

Till Stövar-SM 2010

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser