Bröderna Hammarbäck lyckades igen

Orsa (JJ) Bröderna Hammarbäck lyckades igen på björnjaktspremiären. En fin hanbjörn fälldes för plotthundarna Burn och Lucky.

Från vänster ses Calle Hammarbäck, Jesper Nilsson, Mattias Hellström, Jim Andersson, Arthur Hammarbäck och Niklas Sandmark. Plottarna heter Burn och Lucky. Foto: Privat

Jaktområdet ligger norr om Orsa.

– Vi hittade spår efter en väg och släppte hundarna. Det blev upptag och gick iväg en liten bit innan det blev stånd och långsamt gångstånd om vartannat, berättar Calle Hammarbäck.

Björnen lyckades till att börja med hålla sig utom håll för passkyttarna. Men till slut kom den över en stor myr och då fick Calle Hammarbäck skottläge.

– Det är en hanne på 156 kilo. Det är den fjärde eller femte björnen vi lyckas skjuta, konstaterar Calle.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser