Bröderna Falk och Back Albert fällde björn i Älvdalen

Älvdalen (JJ) De björnjagande bröderna Falk från Våmhus har fått en fin start på årets björnjakt. Tidigare på morgonen fällde kompisen Back Albert Johansson en björnhona i Älvdalen, Dalarna.

Bröderna Falk från Våmhus i Dalarna sköt i fjol sex björnar med sina smålandsstövare och plotthund. Nu på morgonen fick de en smakstart sedan de blivit inringda efter en björnobs i Älvdalen i går kväll.

– Vi åkte upp tidigt i morse och började banda med hundarna, efter ett tag blev de allt hetare och då släppte vi plotthunden Tiger och smålandsstövaren Aho. Sedan blev det jakt tämligen omgående och efter en förhållandevis kort jakt på 15-20 minuter gick björnen i pass hos Back Albert Johansson, som fällde björnen berättar Lars-Gunnar Falk.

Den fällda björnen var en hona på cirka 60 kg. Vädret är utmärkt men nu på förmiddagen stiger värmen. Jägarna ska nu ta rätt på björnen och invänta besiktningsman, just nu är det osäkert om de hinner jaga mer idag.

Fotnot: I Jaktjournalen nr 9/2014 kan du läsa ett stort björnjaktsreportage med bröderna Falk och deras duktiga hundar.

En björnobs i går kväll var starten på dagens lyckade björnjakt i Rotendalen, Älvdalen. Fr v Mikael Falk, med plotten Tiger, i mitten skytten Back Albert Johansson (som även sköt björn ifjol) och Magnus Falk med smålandsstövaren Aho.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser