Brittisk kvinna dödad av vargar

Grekland (JJ) Den brittiska kvinnan attackerades och dödades av en flock vargar när hon vandrade i nordöstra Grekland. Det framkom under en presskonferens igår.

Det är nyhetsbyrån AP som rapporterar om händelsen som inträffade i nordöstra Grekland, närmare 30 mil öster om Thessaloniki.

En brittisk kvinna i 60-årsåldern har varit försvunnen sedan förra veckan då hennes bror mottog ett telefonsamtal under vilket hon berättade för honom att hon jagades av vad hon trodde var hundar.

Nu har kvinnans kropp påträffats och den grekiska obducenten säger att det är högst troligt att kvinnan attackerats, dödats och lemlästats av en eller flera vargar.

På en presskonferens meddelade obducenten att ingen schakal eller hund skulle kunna åstadkomma den här typen av bitmärken.

Enligt AP förekommer det vargar i vildmarksområden i Grekland, men attacker mot människor är sällsynta. Någon attack med dödlig utgång har inte rapporterats på flera decennier.

AKTUELLT

Rättegången i jakthärvan fortsätter

Luleå (JJ) Rättegången mot de fem norrbottningarna i jakthärvan fortsätter. Åklagaren har pressat de misstänkta hårt, men möts av tystnad från de tilltalade. I dag har Polisens IT-forensiker vittnat.

Absurd hantering av grågåsförvaltningen

Kungsbacka (JJ) I Luleå skärgård ligger tusentals grågäss men jägarna får inte fälla en enda. Däremot kan mellansvenska och sydsvenska jägare ta plats i gömslena när fåglarna drar söder ut. Grågåspopulationen och skadorna efter dem ökar, men jakttidsregleringen hänger inte med.

Film: Därför är Ställa Sveriges bästa älghund

Krylbo (JJ) Jämthundstiken Erskorsgårdens C-Ställa vann Älghund-SM 2017. Jaktjournalen tog med videokameran och hälsade på hos ägarparet Anders Vikström och Lina Mårtensson för att ta reda på varför Ställa är Sveriges bästa älghund. Svaret är bitvis häpnadsväckande.

Lastbil krockade med varg

Gävle (JJ) En varg dödades i går kväll när den försökte korsa E4:an i höjd med Gävle Bro men kördes på av en lastbil.

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Annonser