Brittisk kvinna dödad av vargar

Grekland (JJ) Den brittiska kvinnan attackerades och dödades av en flock vargar när hon vandrade i nordöstra Grekland. Det framkom under en presskonferens igår.

Det är nyhetsbyrån AP som rapporterar om händelsen som inträffade i nordöstra Grekland, närmare 30 mil öster om Thessaloniki.

En brittisk kvinna i 60-årsåldern har varit försvunnen sedan förra veckan då hennes bror mottog ett telefonsamtal under vilket hon berättade för honom att hon jagades av vad hon trodde var hundar.

Nu har kvinnans kropp påträffats och den grekiska obducenten säger att det är högst troligt att kvinnan attackerats, dödats och lemlästats av en eller flera vargar.

På en presskonferens meddelade obducenten att ingen schakal eller hund skulle kunna åstadkomma den här typen av bitmärken.

Enligt AP förekommer det vargar i vildmarksområden i Grekland, men attacker mot människor är sällsynta. Någon attack med dödlig utgång har inte rapporterats på flera decennier.

AKTUELLT

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser