Brittisk kvinna dödad av vargar

Grekland (JJ) Den brittiska kvinnan attackerades och dödades av en flock vargar när hon vandrade i nordöstra Grekland. Det framkom under en presskonferens igår.

Det är nyhetsbyrån AP som rapporterar om händelsen som inträffade i nordöstra Grekland, närmare 30 mil öster om Thessaloniki.

En brittisk kvinna i 60-årsåldern har varit försvunnen sedan förra veckan då hennes bror mottog ett telefonsamtal under vilket hon berättade för honom att hon jagades av vad hon trodde var hundar.

Nu har kvinnans kropp påträffats och den grekiska obducenten säger att det är högst troligt att kvinnan attackerats, dödats och lemlästats av en eller flera vargar.

På en presskonferens meddelade obducenten att ingen schakal eller hund skulle kunna åstadkomma den här typen av bitmärken.

Enligt AP förekommer det vargar i vildmarksområden i Grekland, men attacker mot människor är sällsynta. Någon attack med dödlig utgång har inte rapporterats på flera decennier.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser