Bråk om mark slutade med dråpförsök

Kungsbacka (JJ) Jaktmarker är som bekant en källa till konflikter. I Sävsjötrakten slutade nyligen ett bråk mellan två jägare med ett dråpförsök.

En jägare blev efter en diskussion om jaktmarkerna överkörd av en annan jägare. Polisen utreder nu händelsen under rubriceringen dråpförsök.

Upprinnelsen till till dråpförsöket var när en älgjägare upptäckte en okänd bil på sin jaktmark i Stockaryd. Älgjägaren som upptäckte bilen trodde att den tillhörde en jägare från ett grannlag som nu tjuvjagade på hans mark.

Älgjägaren vill att jägaren skulle ringa till sin jaktledare så denne kunde tillkallas och saken kunde utredas. Efter ett kort samtal springer ägaren till bilen, startar den och kör sedan rakt mot älgjägaren, uppger denna till P4 Jönköping.

Bilen kör på älgjägaren så denne efter att ha landat på motorhuven och fallit av fick sina ben överkörda.

Älgjägaren har polisanmält händelsen. Mannen som körde bilen och som är i 20-årsåldern är nu misstänkt för dråpförsök, brott mot jaktlagstiftningen samt smitning.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser