Bråk om mark slutade med dråpförsök

Kungsbacka (JJ) Jaktmarker är som bekant en källa till konflikter. I Sävsjötrakten slutade nyligen ett bråk mellan två jägare med ett dråpförsök.

En jägare blev efter en diskussion om jaktmarkerna överkörd av en annan jägare. Polisen utreder nu händelsen under rubriceringen dråpförsök.

Upprinnelsen till till dråpförsöket var när en älgjägare upptäckte en okänd bil på sin jaktmark i Stockaryd. Älgjägaren som upptäckte bilen trodde att den tillhörde en jägare från ett grannlag som nu tjuvjagade på hans mark.

Älgjägaren vill att jägaren skulle ringa till sin jaktledare så denne kunde tillkallas och saken kunde utredas. Efter ett kort samtal springer ägaren till bilen, startar den och kör sedan rakt mot älgjägaren, uppger denna till P4 Jönköping.

Bilen kör på älgjägaren så denne efter att ha landat på motorhuven och fallit av fick sina ben överkörda.

Älgjägaren har polisanmält händelsen. Mannen som körde bilen och som är i 20-årsåldern är nu misstänkt för dråpförsök, brott mot jaktlagstiftningen samt smitning.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser