Bra med älg på SM-markerna

Sysslebäck (JJ) Bergslagens Älghundklubb arrangerar SM för älghundar i höst på Långberget i Nordvästra Värmland. I helgen höll de själva din SM-uttagning på SM-markerna.

Åtta älghundar kom till start när Bergslagens Älghundklubb höll sin årlig SM-uttagning. Man passade på att testa provområdena där man själva ska arrangera årets SM den 25 september.

– Det var helt otroligt gott om älg, det är länge sedan jag sett något liknande, berättade Henrik Aronsson, domare och ledamot i SM-kommittén.

Av de åtta hundarna gick tre till första pris, en till ett andra pris och fyra hundar fick noll i pris.

– Av hundarna som gick nollor var det säkert 10 olika upptag på älg. Jag pratade med en vägvisare som jagar i området och de hade varit tvungna att fylla på med saltstenar, den första var redan uppäten och på ett ställe vi gick var det riktiga stigar som älgarna gjort. Det var riktigt roligt att se, förklarar Aronsson.

Årets SM kommer att förläggas till Långbergets Skidanläggning, nordväst om Sysslebäck. Och provområdena ligger i omgivningen.

Segraren i Bergslagens SM-uttagning blev jämthunden SE J(LÖ)CH Sörfinnskogens Bumbi, ägare Bernt Runnelid, Bograngen. Bumbi kvalificerade sig till SM-uttagningen med en etta på 87,5 poäng och tog nu en etta på 81 poäng, vilket gjorde att han hade bästa totalpoäng.

JJ återkommer med startlistan när alla klubbar har hållit sina SM-uttagningar.

 

 

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser