Böter och skadestånd för tjuvjakt

Haparanda (JJ) En 40-årig man från Haparanda och en 38-årig man från Torneå som åtalats för jaktbrott vid Haparanda tingsrätt har nu dömts till böter och skadestånd. De två männen tjuvjagade sjöfågel vid en ö i skärgården men saknade jakttillstånd.

Tjuvjakten ägde rum 2012 och männen togs på bar gärning av jakträttsinnehavaren på ön. De två männen har erkänt brottet men hänvisade till finsk lagstiftning och trodde sig därför få jaga i skärgården eftersom man enligt den får jaga i vattenområden i den kommun man löst jaktkort i.

Tingsrätten dömer dem för jaktbrott med påföljden 2 5000 kronor var i böter. Dessutom ska de betala 2 000 kronor i skadestånd, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser