Böter och skadestånd för tjuvjakt

Haparanda (JJ) En 40-årig man från Haparanda och en 38-årig man från Torneå som åtalats för jaktbrott vid Haparanda tingsrätt har nu dömts till böter och skadestånd. De två männen tjuvjagade sjöfågel vid en ö i skärgården men saknade jakttillstånd.

Tjuvjakten ägde rum 2012 och männen togs på bar gärning av jakträttsinnehavaren på ön. De två männen har erkänt brottet men hänvisade till finsk lagstiftning och trodde sig därför få jaga i skärgården eftersom man enligt den får jaga i vattenområden i den kommun man löst jaktkort i.

Tingsrätten dömer dem för jaktbrott med påföljden 2 5000 kronor var i böter. Dessutom ska de betala 2 000 kronor i skadestånd, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser