Böter för vådaskott som dödade jaktkompis

Svendborg (JJ) En 35-årig man från Svendborg i Danmark har dömts av rätten i nordtyska Osterholz-Scharmbeck att böta 98 000 svenska kronor för att ha skjutit och dödat en jaktkamrat förra året.

De båda männen, ägaren till en stor vapenaffär och hans medarbetare, var inbjudna till en privat vildsvinsjakt hos ett tyskt par i Grasberg utanför Bremen.
Olyckan skedde i ett rum i värdparets jaktstuga då 35-åringen tog isär ett vapen efter jakten. Vapnet var inte plundrat och ett skott brann av och dödade ägaren till vapenaffären.

2 kommentarer

  • Straffet
    Är lägre än för en skjuten varg. Var finns rim och reson? Hur värderas ett mänskligt liv i förhållande till ogräs?

  • Alt kommer ikke
    til pressens/offentlighedens kendskab.

    Den største straf han kan få er at skulle leve resten af sine dage, med visheden om at man har skudt sin bedste jagtkompis.

    At han så er så meget mandfolk, at han møder op til begravelsen. Det kan jeg godt beundre ham for, uanset hvad der er sket.

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser