Böter för åteljägare

Lofsdalen (JJ) Två norska jägare som erkänt sig skyldiga riskerar bötesstraff för åteljakt på björn förra hösten.

Med hjälp av tips hittade polisen och länsstyrelsen fem stora åtlar. Åtlarna bestod av hundmat, majs och honung samt trafikdödade älgar och renar. Den jaktansvarige värden hävdade att man lagt ut rävåtlar på marken.Jaktledaren, en man i 60-årsåldern och en kvinna har gjort vissa medgivanden. En av dessa hade en revolver och det är inget jaktvapen. Man mistänks även för brott mot miljöbalken, jaktlagen och foderlagen eftersom man lagt ut animalisk föda som inte var veterinärbesiktigad. Polisutredningen är överlämnad till åklagaren Christer B Jarlås.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser