Böter för åteljägare

Lofsdalen (JJ) Två norska jägare som erkänt sig skyldiga riskerar bötesstraff för åteljakt på björn förra hösten.

Med hjälp av tips hittade polisen och länsstyrelsen fem stora åtlar. Åtlarna bestod av hundmat, majs och honung samt trafikdödade älgar och renar. Den jaktansvarige värden hävdade att man lagt ut rävåtlar på marken.Jaktledaren, en man i 60-årsåldern och en kvinna har gjort vissa medgivanden. En av dessa hade en revolver och det är inget jaktvapen. Man mistänks även för brott mot miljöbalken, jaktlagen och foderlagen eftersom man lagt ut animalisk föda som inte var veterinärbesiktigad. Polisutredningen är överlämnad till åklagaren Christer B Jarlås.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser