Bötar för jakt med pilbåge

Lund (JJ) En 17-årig kille har dömts till böter för jaktbrott. Han köpte sig en pilbåge och satte sig uppe i ett jakttorn i skogen - men blev avslöjad innan han hunnit avfyra en enda pil.

En 17-ring har dömts till ett par tusen kronor i böter efter att ha blvitit ertappa när han var planerade att jaga med pilbåge. (Foto: iStock)

I början av september beställde 17-åringen en pilbåge med pilar och kamouflageklädsel för 3000 kronor från en nätbutik. Han tänkte ”skaffa sig en hobby i stället för att sitta så mycket framför datorn”, förklarade han inför Lunds tingsrätt.

Han skulle jaga vilt. Men en arrendator upptäckte honom i ett jakttorn i Häckeberga naturreservat och larmade både polisen och markägaren. 17-åringen visste att det han gjorde var olagligt.

Vid rättegången dömdes 17-åringen till dagsböter på ett par tusen kronor. Pilbågen som polisen hade tagit från honom, får han inte tillbaka, rapporterar Kvällsposten.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Annonser