Borttappad varg skjuten

Vid det pågående vargsymposiet i Jämtland avslöjade Håkan Sand, Grimsö Forskningsstation, att mysteriet med den radiomärkta vargen som varit försvunnen återfunnits. Skjuten vid Finsk-Ryska gränsen.

Sand menar att lösningen kan vara ett bevis för hur den skandinaviska vargstammen uppstått. Vargarna vandrar helt enkelt från Finland/Ryssland till Skandinavien och tvärt om.
Sand nämnde däremot ingenting om att problemet med inavel därmed också kan vara överdrivet. Och att beslut för skyddsjakt på problemvargar blir enklare i framtiden.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser