Borgerliga politiker i protest mot vargbeslut

HEDESUNDA(JJ). Kommunstyrelsen i Gävle har sagt ja till att placera ut varg i närheten av Hedesunda. Av de 13 ledamöterna var det dock fem stycken som lade ner sin röst för att protestera mot yttrandet.

De borgerliga politiker som lade ner sin röst i protest var: 
– Micael Dahlberg, M.
– Roland Ericsson, C.
– Per-Åke Fredriksson, FP.
– Niclas Bornegrim, M. 
– Inger Källgren Sawela, M.

Roland Ericsson kan tänka sig att man placerar ut varg om detta sker i områden som har större skogspartier och ligger långt från bebyggelse.
– Ska befolkningen vara trygga som människor och med sin djurhållning i området är inte varg lämplig i Hedesunda. Den tänkta platsen Kessmansbo ligger alltför nära bebyggelse. Dessutom kan vargarna flytta på sig snabbt. Beslutet är inte så klokt överhuvudtaget, säger Roland Ericsson till Gefle Dagblad. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser