Bönder vill skjuta varg

Hässleholm (JJ) LRF Skåne har lämnat in en ansökan till Naturvårdsverket om skyddsjakt på den skånska vargen.

Vargen har under senaste tiden angripit tamdjur och husdjur vid minst fyra tillfällen. Senast i Norra Sandby där 17 får blev rivna. Totalt har vargen, en ung hanne, gjort minst tio angrepp i Skåne och Blekinge sedan juli månad.  
LRF Skåne och Skåne Fårintressenter anser att det viktigt att samhället tar människors oro på allvar. Genom att medge skyddsjakt på den varg som river får ökar även möjligheten till en större tolerans för rovdjuren och rovdjurspolitiken hos den drabbade lokalbefolkningen, menar LRF.
– Vi har stor förhoppning att få skyddsjakten godkänd, säger Stig Lundström, rovdjursansvarig på LRF Skåne, till Skånskan.se.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser