Bönder vill skjuta varg

Hässleholm (JJ) LRF Skåne har lämnat in en ansökan till Naturvårdsverket om skyddsjakt på den skånska vargen.

Vargen har under senaste tiden angripit tamdjur och husdjur vid minst fyra tillfällen. Senast i Norra Sandby där 17 får blev rivna. Totalt har vargen, en ung hanne, gjort minst tio angrepp i Skåne och Blekinge sedan juli månad.  
LRF Skåne och Skåne Fårintressenter anser att det viktigt att samhället tar människors oro på allvar. Genom att medge skyddsjakt på den varg som river får ökar även möjligheten till en större tolerans för rovdjuren och rovdjurspolitiken hos den drabbade lokalbefolkningen, menar LRF.
– Vi har stor förhoppning att få skyddsjakten godkänd, säger Stig Lundström, rovdjursansvarig på LRF Skåne, till Skånskan.se.

18 kommentarer

 • jajemen
  Nej skjut den inte den kan vara viktig för hela jordens existens.skicka upp den till oss här i dalarna istället eftersom vi inte har just några här redan.(O B S Ironi!)

 • Vadå?
  Kan ju vara beviset att Jesus, Gud och allt har existerat! Sätt dem på lista bland jordens 7 underverk! Ironi!

 • -Lola!
  Gå in på Aftonbladet tv! Du blir nog riktigt tillfredställd av filmen som visas! Massor av vargdödade får,ett riktigt mästerverk av dina älskade vargar! Nu måste vi skjuta bort hela bunten vargar och det NU!

 • Som vanligt då
  Vi i mellansverige får ju leva med 300st. Hur ska då skåningarna kunna hysa plats åt 1-2st? Enligt sista riksdagsbeslutet så ska man verka för en spridning för att minska trycket i problemområdena. Men det här blir precis som den vargfria zonen runt Stockholm också där man får skjuta bort dom tämligen omedelbart. Man vet att det kommer o dröja innan några letar sig dit igen. Och sedan förväntar man sig en ökad acceptans för vargen i mellansverige. Nä vi köper nog en extra spade istället….

 • Lola
  Ditt inlägg är en nål i en höstack! Du sköt dig sjöjv i foten just nu. Du är totalt känslolös, gällandes andras djur. Dessutom en ovanligt korkad kommentar. Sekteristisk och lite frireligiös. Endast jag allena tillber den sanna guden, alla andra är hedningar!

 • Viltrik biotop
  Det måste ju finnas viltrik biotop Skåne med… vem vet, hela världen kanske går under om inte vargen funnits där :D

 • Skyddsjakt
  ”En förutsättning för att skyddsjakt skall beviljas är att lämpliga åtgärder vidtagits men inte hjälpt.”

  Och dom här inte gjort för detta, så skyddsjakt får dom inte.

 • Som vanligt…
  bryr sig inte vargkramarna om djurägarna eller djuren.

  Vargkramare som Lola och Hans skiter fullständigt i konsekvenserna för djurägarna och djuren.

  Visa mer bilder från verkligheten i tidningar, TV,på hemsidor m m så kanske vi kan få en annan debatt.

 • Bedöva vargen
  Bedöva honom och skicka upp till norra Sverige där han kan finna en hona och bilda flock.

 • bilda flocck?
  vill du att dom asen ska bli fler? skjut kräken istället innan de börjar döda människor oxå!!

 • Peter Fahlcrantz
  Nej söv ner en hona och skicka till skåne så ni får varg på riktigt. Hoppas verkligen att NVV står upp och inte tillåter jakt på den där vargen. Hela landet skall få ta del av den ”härliga vargen”.

 • Vargfria zonen runt Stockholm
  Var ligger den här vargfria zonen utanför Stockholm? Det måste vara Gotland som avses!

 • Stockholm
  Ni har väl fått skyddsjakt tämligen omedelbart på de få vargar som vistats för nära huvudstaden typ inom 8-10mils radie från centralaste huvudstaden. Var det inte 2 av 2 förra året? Det är ju 100% som har skjutits bort.

  http://www.ab.lst.se/templates/News____12565.asp

  http://www.naturvardsverket.se/sv/Arbete-med-naturvard/Nyheter/Skyddsjakt-pa-varg-i-Sodermanland/

  Det var väl någon som till och med fick poliseskort ut från central Stockholm för några år sedan. :-)

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_477149.svd

  Tänk om vi också fick skjuta bort 100%. Då skulle jag köpa aktier hos Norma redan i morgon dag. ;-)

 • Vargproblematiken
  Ska man nu enligt riksdagen sprida vargproblemet över hela Sverige får tyvärr skåningarna stå ut med några fler vargar än två…

 • Skillnad
  Vi får se om det är skillnad på folk o folk. Rovdjurspolitiken har än så länge bekräftat att så är fallet.

  Ska skåningarna få skjuta vargen utan behöva investera i 5 trådiga elstängsel medans värmlänningen har sprungit maraton med eltrådar runt fårhagarna?

  Är det risk för att den ökade befolkningstätheten i södra Sverige kommer o ligga till grund för en obekväm svängning i oponionen runt vargens vara eller inte vara?

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser