Bönder vill ha vapen på traktorn

Mjölkbönderna Bo och Rickard Hagström i Gårdsjö vill ha med gevär och ammunition på traktorn för att kunna försvara sina kalvar och kvigor mot rovdjursangrepp. Länsstyrelsen har avslagit ansökan.

Far och son Hagström skriver i sin ansökan att de har djur på nio ställen och måste ha möjlighet att skydda dessa.
Nyligen attackerades en kviga vid Gårdsjö av ett rovdjur, förmodligen en björn, och djuret fick omfattande skador.
– Vi vill ha med oss studsare och ammunition för att klara av ett rovdjursangrepp.
Bo och Rickard Hagström ska överklaga avslaget till länsrätten

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser