Bönder vill ha vapen på traktorn

Mjölkbönderna Bo och Rickard Hagström i Gårdsjö vill ha med gevär och ammunition på traktorn för att kunna försvara sina kalvar och kvigor mot rovdjursangrepp. Länsstyrelsen har avslagit ansökan.

Far och son Hagström skriver i sin ansökan att de har djur på nio ställen och måste ha möjlighet att skydda dessa.
Nyligen attackerades en kviga vid Gårdsjö av ett rovdjur, förmodligen en björn, och djuret fick omfattande skador.
– Vi vill ha med oss studsare och ammunition för att klara av ett rovdjursangrepp.
Bo och Rickard Hagström ska överklaga avslaget till länsrätten

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser