Bönder ska möta Bucht

Kungsbacka (JJ) Svenska Fåravelsförbundet, Sveriges Nöttköttsproducenter samt LRF ska ha ett möte med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

"– Vi lämnar vargen i fred så länge den lämnar våra djur i fred." Foto: Istock

– Vi märker en underton av att lägga ansvaret på fårägarna när de drabbats av rovdjurangrepp från till exempel varg och lo. Staten har även dragit ned på ersättningsnivåerna för fårägare som får skador och merkostnader i samband med angrepp. Vi ser det som en del av den ansvarsförskjutning från staten till fårägarna som är tydlig idag, säger Magnus Jönsson, ordförande i Fåravlelsförbundet till ATL och fortsätter.

– Vi måste kunna värna om våra djur. Vargen är ett fredat djur och ska så vara. Vi vill inte utrota varg. Vi vill bara ha möjligheten att hålla våra djur skadefria från varg. Vi lämnar vargen i fred så länge den lämnar våra djur i fred.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser