Bönanbjörnen är troligen skjuten

GÄVLE(JJ). Det var troligen den så kallade Bönanbjörnen som fälldes i går utanför Bönan. – Den har mörka ramar och är ljus över ryggen, storleken stämmer också, säger Hans-Olof Sundström på polisen, till Arbetarbladet.

Det var Andrew Sundin som hamnade öga mot öga med björnen när han klev ut på trappen till sin stuga utanför Gävle. Björnen var bara 15 meter ifrån honom.
Han har sin stuga på ön Gråsjälsbådan

Polisen informerades och sedan togs ett beslut om att avliva björnen, detta på grund av att den kunde innebära fara för de som bor i området.
Björnen sköts vid lunchtid. 

Björnen måste ha simmat en sträcka på sammanlagt cirka sex kilometer för att ta sig till det aktuella området.
Det här rapporterar Arbetarbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser