Bökande vildsvin leder till skyddsjakt

Arkivfoto: Per Jonson Öxabäck (JJ) En markägare i Öxabäck, Marks kommun i Västra Götalands län får lov att fälla 15-20 vildsvin på sin mark eftersom de orsakar skador på betesmark och i skogsplantering.

Det är Länsstyrelsen i Västra Götalands län som beviljat skyddsjakten. Fram till den 15 april får markägaren tillstånd att fälla 15-20 djur. Tillståndet gäller alla vildsvin, men suggor får endast fällas om kultingarna först fällts.

Markägaren har trots elstängsel med fem trådar och en spänning på 6400 volt inte lyckats hålla vildsvinen borta från en fårhage och en skogsplantering.  

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser