Boka tid för björntest i hägn!

Almunge (JJ) Idag klockan 11.00 öppnade Roslagen Jakt och Vilt bokningarna för vårens test av björnhundar i deras nya björnhägn i Almunge.

Idag öppnade bokningarna inför vårens björntester i björnhägnet hos Roslagens Jakt och Violt i Almunge.

Roslagens Jakt och Vilt har under hösten fått tillstånd för test av björnhundar i hägn. När tillståndet var klart började bygget av hägn och ett hus för björnarna att övervintra. Björnhuset rymmer fyra björnar och är byggt efter ritning av Bengt Röken. Hägnet består av ett större rasthägn och ett hägn för björntester med pol.
Hundarna släpps i en skogsdunge cirka hundar meter före hägnet och kan sedan hålla kontakt med björnarna runt om hägnet och i en korridor mitt inne i hägnet. På ena sidan av hägnet finns två torn i hörnen med upphöjd placering för domare.
För att björnarna inte ska kunna gräva sig ut har man stuckit ned 9 000 meter armeringsjärn fördelade på två meters längder med tio centimeters mellanrum. Björntesterna är planerade att inledas i början av maj när björnarna vaknat ur sitt ide och transporterats till Almunge.

 

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser