Boende i Sågtäkten besväras av måsar

SÅGTÄKTEN(JJ). Flera som bor i Sågtäkten menar att måsarna tagit över havsviken i området. En anmälan har också kommit in till länsstyrelsen om att åtgärder måste vidtas.

Det är flera hundra måsar som återvänder till platsen varje år. Flera boende besväras mycket av måsarna och många som bor i området tycker att de försökt att bli av med fåglarna  på olika sätt.
– Det är inte så bra när det blir för stora kolonier på en liten plats. Speciellt är det inte trevligt för de som bor i närheten, säger Daniel Hansson, handläggare på länsstyrelsen, till Hudiksvalls Tidning.

Hansson menar att man måste titta på varför området är så intressant för måsarna, samt att man får försöka att få måsarna att välja en annan plats på våren.
Han pekar på möjligheten att använda fågelskrämmor och att skjuta sprängskott. 
Det här rapporterar Hudiksvalls Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser