Boende i Östergötland får vänja sig vid fler vargar

ÖSTERGÖTLAND(JJ). De som bor i Östergötland får räkna med att vänja sig vid fler vargar. Det menar Lasse Larsson, besiktningsman vid länsstyrelsen i Östergötland. Larsson säger till Sveriges Radio P4 Östergötland att många fjolårsvalpar kommer att bilda revir i södra delen av landet. De två vargar som befinner sig i länet för tillfället kan också komma att bli kvar.

Det har skett flera vargattacker i länet under senare tid. Och han menar att det är tillsyn och stängsling som gäller för djurägare framöver.
– För djurägarna är det ju negativt när djuren skadas, men för de som tycker att det är häftigt med varg kommer det bli ett uppsving när de vill åka och titta efter varg, så det är blandade känslor, säger Lasse Larsson till Sveriges Radio P4 Östergötland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser