Bodström blåste jägarna – igen!

Stockholm (JJ) Den 14 mars lovade justitieministern att jägarna skulle kunna skydda sin hörsel med ljuddämpare från den första juli. Nu har besked kommit att jägarna får vänta långt in på hösten innan det löftet uppfylls.

Moderate riksdagsmannen Jan-Ewert Rådhström, Värmland, är mycket kritisk till justitieministerns nonchalans.
För sex år sedan motionerade Jan-Ewert första gången om att Sveriges 300 000 jägare riskerar allvarliga hörselskador på grund av förbudet mot ljuddämpare på jaktvapen.
– Regeringen har haft enormt lång tid på sig, att då vara så slö att en halv jaktsäsong försvinner är oerhört nonchalant, säger Rådhström.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser