Bodström blåste jägarna – igen!

Stockholm (JJ) Den 14 mars lovade justitieministern att jägarna skulle kunna skydda sin hörsel med ljuddämpare från den första juli. Nu har besked kommit att jägarna får vänta långt in på hösten innan det löftet uppfylls.

Moderate riksdagsmannen Jan-Ewert Rådhström, Värmland, är mycket kritisk till justitieministerns nonchalans.
För sex år sedan motionerade Jan-Ewert första gången om att Sveriges 300 000 jägare riskerar allvarliga hörselskador på grund av förbudet mot ljuddämpare på jaktvapen.
– Regeringen har haft enormt lång tid på sig, att då vara så slö att en halv jaktsäsong försvinner är oerhört nonchalant, säger Rådhström.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser