Bockpremiär

Så var det äntligen dags för bockpremiären. Mängdr av jägare satt ute i morse för att spana efter den efterlängtade bocken.

Mikael Reinholdsson, Valdemarsvik, var en av många jägare som lyckades skjuta en bock på premiärmorgonen. Mikael fotograferade även sin bock och skickade in bilden och en kort text till Jaktjournalens fotoalbum på internet.
Har du skjutit en bock och tagit en bild, skicka in bilden och skriv några rader och berätta om jakten, vilket vapen du använde och om det hände något annan spännande under morgontimmarna.
Du kan se Mikaels bock på länken undertill. 

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser