Boboshi släpper app för jägarexamen

Stockholm (JJ) - Jägarexamen är en heltäckande utbildningsapplikation för blivande jägare som ska ta jägarexamen och erfarna jägare som vill friska upp sina kunskaper. Alla frågor, svar och förklaringar i appen bygger i första hand på Svenska Jägareförbundets bokserie Nya Jägarskolan.

 

 
Jägarexamen innehåller 800 teorifrågor som påminner om frågorna på det riktiga provet. Frågorna är uppdelade i sex kategorier och täcker in samtliga delar av kurslitteraturen. För att uppmuntra djupinlärning så har två tredjedelar av frågorna en tillhörande förklaringsruta som ger mer detaljerad information på ämnet eller förklarar varför rätt svar är rätt och varför fel svar är fel.
 
Jägarexamen är en så kallad universalapp, den fungerar alltså lika bra på iPhone som på iPad, och har ett intuitivt, högupplöst och kompakt gränssnitt likt det i Boboshis framgångsrika utbildningsapplikationer iKörkort, iKörkort MC och Scuba Exam.
 
Jägarexamen kostar 99 kronor. Jägarexamen Lite är gratis men har ett begränsat innehåll.
 
INNEHÅLL
– 800 teorifrågor med massor av bildfrågor kopplade till fullskärmsbilder
– Över 500 utförliga förklaringar till frågorna
– Sex kategorier: Jägaren, Viltet, Jakten, Vapen och skytte, Jakthunden samt Lagen
– Detaljerad, överskådlig och pedagogisk rättning med utförliga förklaringar
– Detaljerad svarsstatistik
– Slumpad placering på alla svarsalternativ
– Automatisk sparfunktion som ger dig möjlighet att återuppta påbörjade prov
– Inbyggd funktion för att utmana vänner på Facebook eller via mail
– Kompakt universaldesign anpassad för både iPhone och iPad
– Intuitivt, vackert och högupplöst gränssnitt
Jägarexamen är en fristående utbildningsapplikation utvecklad av Boboshi och har ingen koppling till Svenska Jägareförbundet.
 
Om Boboshi
Boboshi startades hösten 2009 av tre barndomsvänner med olika professionella och akademiska bakgrunder men en gemensam passion för IT och entreprenörskap. Vårt mål är att producera originella, innehållsrika och användarvänliga applikationer av högsta kvalité till både den svenska och internationella marknaden.
 

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser