Blyförbud farligare än blykulor?

Boden (JJ) Utvärdera förbudet mot bly i jaktammunition. Det kräver Anna Grönlund Krantz (fp).

1998 tog riksdagen beslut om att förbjuda bly i jaktammunition. Beslutet träder i kraft i den första den den 1 januari 2006 och i ett andra steg 2008. Orsaken till förbudet var att användningen av bly i samhället skulle minska.
Anna Grönlund Krantz menar att det föreslagna förbudet innebär mer skada än nytta och att den negativa miljöeffekten med bly i jaktammunition är mycket liten. Hon har ställt en fråga till miljöministern där hon undrar om ministern är beredd att göra en analys av vad förbudet innebär.
Anna Grönlund Krantz anser att de alternativ till bly i jaktammunition som finns inte är bra.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser