Blir det skyddsjakt på varg i Olsjöreviret?

Ludvika(JJ) Naturvårdsverket väntas snart fatta ett beslut om det blir skyddsjakt eller inte på fem vargar i Olsjöreviret. Länsstyrelsen i Dalarna har gjort ett kompletterande yttrande i ärendet.

Varken länsstyrelsen eller viltskadecenter har tyckt att skyddsjakt är nödvändig.
– Nu har vi fått in färska uppgifter från länsstyrelsen. Så fort den som har ansökt om skyddsjakten har lämnat sina synpunkter fattar vi ett beslut, säger Göte Hamplin, handläggare på Naturvårdsverket, till Dalarnas Tidningar/dt.se.

Enligt länsstryrelsen tycks vargarna vara kvar i området, men inget ska tyda på ett konstigt beteende. Därför tycker länsstyrelsen fortfarande inte att skyddsjakt behövs.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser