Blir det skyddsjakt på varg i Olsjöreviret?

Ludvika(JJ) Naturvårdsverket väntas snart fatta ett beslut om det blir skyddsjakt eller inte på fem vargar i Olsjöreviret. Länsstyrelsen i Dalarna har gjort ett kompletterande yttrande i ärendet.

Varken länsstyrelsen eller viltskadecenter har tyckt att skyddsjakt är nödvändig.
– Nu har vi fått in färska uppgifter från länsstyrelsen. Så fort den som har ansökt om skyddsjakten har lämnat sina synpunkter fattar vi ett beslut, säger Göte Hamplin, handläggare på Naturvårdsverket, till Dalarnas Tidningar/dt.se.

Enligt länsstryrelsen tycks vargarna vara kvar i området, men inget ska tyda på ett konstigt beteende. Därför tycker länsstyrelsen fortfarande inte att skyddsjakt behövs.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser