Blekingevargen synlig i Skåne

Länsstyrelsens viltspårare i Skåne misstänker att den så kallade Blekingevargen befinner sig i Östra Göinge kommun i Skåne.

Vargen  sågs minst två gånger, första gången vid halv åtta på morgonen, när den korsade stora vägen mellan Lönsboda och Sibbhult, och andra gången strax efter nio på morgonen, då den gick upptäcktes mellan Hylta och Värestorp, en knapp mil längre söderut.
–Jag bedömer båda de här observationerna som trovärdiga, säger länsstyrelsens viltspårare Krister Henriksson från Jonstorp utanför Osby, till Norra Skåne.se.

8 kommentarer

 • många är dom
  Nu har Blekingevargen varit i Jönköping och Skåne samtidigt när skall folk inse att de är fler än de tror.

 • Revir
  Vi får se vad som händer om de får en handfull revir där nere också. Ska vi alla dela solidariskt på belastningen?

  Kanske oponionen för eller emot vargen svänger om nu när de själva får smaka på konsekvenserna.

 • Nu förstår jag er inte riktigt
  lever ni i tron att vi som bor i ex. Småland har acceptans för varg bara de inte finns här. Fel, fel, fel Vi är bara tacksamma så länge odjuren håller sig borta och lider med er som måste dras med skiten

 • Oponionsundersökningar
  Olika instanser har under åren gjort undersökningar huruvida vi vill ha varg eller inte. En solklar majoritet i problemområdena vill inte ha det medans en majoritet i områden utan varg ville ha dom. Du ska se när vi får vargen spritt jämnt över hela landet vad folk kommer o tycka då. Se bara på Stockholmarna, de skjuter den direkt medans vi ska ha 100st runt husknuten och får inte ens säga ”bu” till den……

 • Är vargen mera värd än …
  Är vargens liv mera värt än fårets? Ska vi offra allt vad fäbodrift heter för att vi ska ha varg? Mår tamboskapen bättre av att vara instängda hela året eller att vara utomhus delar av året? Är det viktigare att ha varg i skogarna än älg t ex? Om vargen inte planterats ut i Sverige skulle vargen som djurart vara utrotningshotad? Varför var vargen tidigare utrotad i Sverige?
  Några frågor som alla vargvänner bör fundra över. Jag har funderat klart.

 • ..
  Mikael..och andra undersökninger säger att 2/3 del är för vargen. Det vi är enig om är att det är jätte konstig varför vargen inte må vara i 08 men gärna i resten af Sverige.. det fatter jag hellre.

 • Nu har visst f-skapet
  börjat visa sitt tryne här ner i smålandskogarna, och enligt Jönköpings radio är fler på väg hit. Tja känner jag smålänningen rätt så…….. ni vet det som kostar pengar sparar man på, det som man förlorar pemgar på vill man inte ha :))

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser