Blaser R8 – en av vårens stora vapennyheter!

r8.hel.web.jpgNormark Scandinavia AB lanserar Blaser R8, en vidareutveckling av den mycket populära R93 studsaren. JJ jobbar just nu med en test som kommer senare i vår i tidningen.

Blaser R8 har utvecklats på en rad punkter jämfört med de tidigare modellerna. Den kanske viktigaste förbättringen är det löstagbara magasinet som även har avtryckarsystemet integrerat. En viktig detalj för säkerhet som ger möjligheter för ökad transportsäkerhet.

r8.jpgR8 har en rak stock och något brantare pistolgrepp som ger god ergonomi. I dagsläget finns Blaser R8 i Black Edision som kostar från 57 900. Under hösten kommer R8 Standard med ett pris från 35 600 kronor. Under 2011 kommer syntetmodellerna.

Blaser R8 har samma heltäckande kaliberutbud som R93.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser