Blandrasen Gunvald imponerar i Lumsheden

Svärdsjö (JJ) En björnskit på en skogsväg blev början till en lyckad björnjakt i Lumsheden tidigare idag. Hasse Nornholms blandras Gunvald visade återigen klass.

Gunvald stod för förarbetet och Anders Gruvman och Mats Jonsson avslutade jakten.

Att städa bort björnskitar från skogsvägarna är ett vanligt trix för att hitta färska spår. I Lumsheden, Dalarna, var alla björnskitar borta inför natten och i morse låg en färsk skit och det blev starten till en lyckad jakt.

– Vi satte ut passkyttar och jag började spåra med Gunvald, 8 år, en blandras mellan jämthund och finnstövare. Efter en kilometers spårning i band började han väcka i kopplet så då släppte jag, säger Hasse Nornholm, Torsåker.

Gunvald hittade snabbt björnen och det gick runt i området och efter ett tag blev det gångstånd. Då skulle björnen passera en väg där en del av passkedjan fanns.

– Det gick helt enligt planerna, Anders Gruvman och Mats Jonsson hjälptes åt att fälla björnen, en hona på 109 kg.

Björnen var Gunvalds 20 björn, nu får han vila resten av dagen för fortsatt jakt i morgon.

 

 

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser