Blå Stjärnan köper konkurrent!

Djurkliniken Blå Stjärnan storsatsar och förvärvar företaget Djurkliniken i Mölndal & Kungsbacka AB. Köpet genomförs den 1 mars 2011.


Blå Stjärnans Djursjukhus är ett av Sveriges fyra regiondjursjukhus och erbjuder kvalificerad djursjukvård för hundar, katter och mindre sällskapsdjur. Som ett viktigt led i Blå Stjärnans mission ”att arbeta för ökad livskvalitet för djur och till glädje för deras ägare” är ett fortsatt gott och nära samarbete med andra veterinärer och djurkliniker i regionen.

– Under 2011 kommer Blå Stjärnan Akademin att erbjuda våra veterinärkollegor högkvalitativ kompetensutveckling genom föreläsningar av världsledande specialister säger Blå Stjärnans vd, Christer de Flon.

Nyligen har också en omfattande ombyggnad och modernisering av Djursjukhuset i Göteborg genomförts i syfte att kunna erbjuda den senaste kompetensen och tekniken i modern miljö samt kunna hantera ökat antal remisser från andra veterinärer och djurklinker.

– Vi har under många år haft ett nära samarbete med Djurkliniken i Mölndal & Kungsbacka AB. Många av våra kunder och djurägare i detta område har uttryckt en önskan om att vi ska finnas närmare dem. När vi nu fått chansen att förvärva Djurkliniken i Mölndal & Kungsbacka AB känns det som ett naturligt och uppskattat steg. Vi är också glada över att Mårten Hansson, som är en mycket kompetent och uppskattad veterinär, har valt att arbeta vidare som klinikchef tillsammans med den nya ägaren, säger Blå Stjärnans vd, Christer de Flon.  

– Djursjukhuset Blå Stjärnan är ett av de mest tongivande djursjukhusen i Sverige inom veterinärmedicinsk kompetens och forskning, med utrustning i världsklass. Vi kommer nu att få ökad tillgång till allt detta, vilket känns otroligt stimulerande. Det gör att vi får helt nya möjligheter att ge såväl gamla som nya kunder en ännu bättre service, utan att för den skull tappa den lilla klinikens personliga prägel, säger klinikchef Mårten Hansson.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser