Bjursåsvargen är död

Under sensommaren förra året rev Bjursåsvargen ett 40-tal får. Naturvårdsverket beslöt om skyddsjakt, men vargen klarade sig. I våras hittades en varg utanför Filipstad och nu bekräftar DNA-prov att det är Bjursåsvargen.

DNA:t överensstämmer med vargspillning som tidigare togs i Bjursås. När vargen hittades i Filipstads kommun i våras hade den en skottskada i bakbenet som var läkt. Dessutom hade vargen ett hål i bogen som misstänktes vara från ett skott, men som inte var det. – Dödsorsaken på vargen är inte fastställd, säger Lena Berg, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen Dalarna.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser