Björnunge får stanna i Orsa Björnpark

ORSA(JJ). Den övergivna björnunge som tagits om hand vid Orsa Björnpark får stanna kvar där. Detta står klart sedan Naturvårdsverket tagit beslut i ärendet.

Björnungen kom till Orsa Björnpark den 2 juni och var då svag, men har efterhand återhämtat sig. Vid Orsa Björnpark är man naturligtvis glada över att björnungen får bli kvar i parken.
Det här meddelar Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Beslutet Naturvårdsverket tagit innebär att Svenska Djurparksföreningen får dispositionsrätt på björnungen med placering i Orsa.
– I egenskap av koordinator för den Skandinaviska brunbjörnen anser jag att det är mycket glädjande och värdefullt att SDF och Orsa björnpark har fått ett nytt tillskott till djurparkspopulationen av brunbjörn. Brunbjörnsungen ”Liten” kommer bli ett värdefullt tillskott till den genetiska mångfalden inom den Skandinaviska björnpopulationen i våra djurparker eftersom detta möjliggör en ökad kompatibilitet med den vilda populationen vilket alltid är eftersträvansvärt. Om 3-4 år kommer han börja bidra med nytt”, säger Kenneth Ekvall, Koordinator Skandinavisk Brunbjörn, Svenska Djurparksföreninge, i ett pressmeddelande från Naturvårsdsverket.

Björnungen kommer till en början att ha ett eget hägn, men i framtiden kommer han att få sällskap av andra björnar.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser