Björnungar tågdödade

Kiruna (JJ) Två björnungar dödades när de blev överkörda av tåget vid Stenbacken sex mil väster om Kiruna.

De båda björnarna  var fjolårsungar och hittades ett par hundra meter från varandra efter banvallen.
Kollisionen anmäldes av lokföraren och när en jägare kom till platsen upptäckte han de döda björnarna. Någon hona fanns inte i närheten. Eftersom det var fjolårsungar kan det vara så att de redan skilts från honan och var ute på egen hand.
De döda björnarna ska skickas till Statens veterinärmedicinska anstalt för undersökning.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser