Björnspår säkrade nordost om Laxå

LAXÅ(JJ). Björnspår har säkrats nordost om Laxå. Länsstyrelsen har konstaterat att det är en björn som rört sig i området.

Det var en person med hund som upptäckte spåren mellan Laxå och Vretstorp. 
Under början av sommaren upptäcktes även björnspår inte långt från Åtorp, som ligger i Degerfors kommun. 
– Det rör sig om spår efter två olika ensamma björnhanar, säger Fredrik Wilde, rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Örebro, till Nerikes Allehanda.

Ytterligare observationer av vad som kan vara björnspår har gjorts på olika platser, men dessa observationer har dock ännu inte kunnat bekräftats eller avfärdats av personal från länsstyrelsen. 
Det här rapporterar Nerikes Allehanda.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser