Björnspår nära Ernäs by

Norrbotten(JJ) Det har upptäckts björnspår nära Ernäs by. Det var Jonas Segers kompis som såg dem först. –  Det var tassavtryck med lera i tre-fyra kilometer från byns centrum. Mig veterligt har ingen sett björnspår så nära tidigare, säger Jonas Seger till Norrländska Socialdemokraten/nsd.se.

Seger tror att det är en nyvaken björn som söker föda. Någon oro tycker han inte byborna behöver känna. Men han menar att man måste ha respekt för björnen.

För även om björnen oftast går undan när en människa dyker upp så kan det uppstå riskabla  situationer, exempelvis om man stöter på en björn som slagit ett byte.

Han är själv jägare men har inte fällt någon björn ännu. I dag tycker han björnstammen har en bra nivå.
Det här rapporterar Norrländska Socialdemokraten/nsd.se.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser