Björnskyttar polisanmälda för sen rapportering!

Två björnskyttar i Gävleborg har blivit polisanmälda då de inte rapporterat in sina fällda björnar i rätt tid.

Länsstyrelsen har polisanmält två av varandra oberoende björnskyttar då de inte rapporterat in sina fällda björnar inom en timme, som reglerna föreskriver.

Den ena björnen sköts utanför Järvsö klockan 18.00 på söndag kväll och rapporterades inte in förrän på måndagsmorgonen.

Det andra fallet gäller en björn som fälldes i Hamra, Ljusdals kommun, på söndagen. Skytten lämnade in rapporten 22 minuter för sent.

– Skytten hävdar dålig mobiltäckning, och det är möjligt att det är så. Men nu ser bestämmelserna ut som de gör och vi måste dra gränsen någonstans, säger länsstyrelsens rovdjurshandläggare Daniel Hansson till Ljusdals-Posten.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser