Björnskyttar polisanmälda för sen rapportering!

Två björnskyttar i Gävleborg har blivit polisanmälda då de inte rapporterat in sina fällda björnar i rätt tid.

Länsstyrelsen har polisanmält två av varandra oberoende björnskyttar då de inte rapporterat in sina fällda björnar inom en timme, som reglerna föreskriver.

Den ena björnen sköts utanför Järvsö klockan 18.00 på söndag kväll och rapporterades inte in förrän på måndagsmorgonen.

Det andra fallet gäller en björn som fälldes i Hamra, Ljusdals kommun, på söndagen. Skytten lämnade in rapporten 22 minuter för sent.

– Skytten hävdar dålig mobiltäckning, och det är möjligt att det är så. Men nu ser bestämmelserna ut som de gör och vi måste dra gränsen någonstans, säger länsstyrelsens rovdjurshandläggare Daniel Hansson till Ljusdals-Posten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser