Björnskytt bötar för sent skott!

En 49-årig man från Jokkmokk har fått ett bötesföreläggande sedan han fällde en björn för sent på dagen.

En 49-årig person från Jokkmokk ska betala 3 600 kronor i böter för jaktbrott. Bakgrunden är att mannen av oaktsamhet vid Purkijaure, Jokkmokks kommun, har skjutit en björn på otillåten tid, uppger Sveriges Radio Norrbotten.

Björnen är rapporterad skjuten kl. 18.30 den 20 september 2010. Detta är enligt statistiken en och en halvtimme för sent. Därför får jägaren böta. Detta enligt ett strafföreläggande från Åklagarmyndigheten.

Enligt gällande regler får björn jagas bara under tiden fr.o.m. en timme före solens uppgång till två timmar före solens nedgång.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser