Björnrädsla vid skolor

I Jokkmokk och Kalix i Norrbotten har skolor beslutat ställa in uteaktiviteter till följd av rädsla för björnar.

Östra skolan i Jokkmokk ställde in en orientering under tisdagen efter rapport om björnspillning i Talvatisområdet.
På länsstyrelsen anser man att de som bor i Jokkmokk måste man kunna leva med vetskap om rovdjur i markerna.  I Kalix har obekräftade uppgifter om björn fått rektorn vid Djuptjärnsskolan att förbjuda personalen att vistas i skogen med barnen.
Motivet är att skolan måste kunna garantera barnens säkerhet.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser