Björnrädsla vid skolor

I Jokkmokk och Kalix i Norrbotten har skolor beslutat ställa in uteaktiviteter till följd av rädsla för björnar.

Östra skolan i Jokkmokk ställde in en orientering under tisdagen efter rapport om björnspillning i Talvatisområdet.
På länsstyrelsen anser man att de som bor i Jokkmokk måste man kunna leva med vetskap om rovdjur i markerna.  I Kalix har obekräftade uppgifter om björn fått rektorn vid Djuptjärnsskolan att förbjuda personalen att vistas i skogen med barnen.
Motivet är att skolan måste kunna garantera barnens säkerhet.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser