Björnobservation i Söderfors

UPPSALA(JJ). Det har gjorts en björnobservation i trakten kring Söderfors den 20 juni. Detta framgår av information på länsstyrelsens hemdsida. - Ja, det stämmer. Det har även rapporterats om klösmärken på träd men det är inget vi har varit och tittat på än, säger Johan Månsson, rovdjursansvarig på länsstyrelsen, till Uppsala Nya Tidning, UNT.

Söderfors ligger i norra delen av Uppland, nära gränsen till Gästrikland. Månsson säger till UNT att det inte är ovanligt att det ibland vandrar över björnar från Gästrikland där det finns en stationär björnstam.
Han uppger att det bara finns en stationär björn i Uppland i dag. 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser