Björnjaktspremiären flyttas inte fram

Gävleborgs län (JJ) Det blir ingen revidering av jakttiderna på björn i Gävleborgs län. Länsstyrelsen har beslutat att björnjakten startar den 21 augusti i likhet med tidigare år.

Jaktjournalen skrev tidigare om att både länsstyrelsen i Gävleborgs län samt jägare diskuterade möjligheten att senarelägga björnjaktspremiären så att björnjakten och älgjaktens startdatum sammanföll.

Nu har Gävleborgs länsstyrelse beslutat att man behåller det premiärdatum man haft sedan tidigare, den 21 april. Däremot kan det komma att ske andra regelförändringar för jakten.

– Det är inga stora grejer. Men vi har tittat på att göra en del förtydliganden och förenkla reglerna, säger Sara Sundin.

– Vi ska dra våra förslag för viltförvaltningsdelegationen på nästa möte.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser