Björnjakten väntas ta slut i nästan hela Gävleborg i helgen

GÄVLEBORG(JJ). Under helgen är det troligt att jägarna kommer skjuta de resterande björnar som tilldelats i Gävleborg. Tilldelningen ligger på 30 björnar och enligt Arbetarbladet hade 22 björnar fällts i går. När den kvoten är fylld så avslutas jakten i nästan hela länet, men i Ljusdals och Ovanåkers kommuner får ytterligare tio björnar fällas.

Länsstyrelsen uppmanar nu jägarna att hålla koll på hur många djur som skjutits så att inte kvoten överskrids. Det finns ett telefonnummer till länsstyrelsen där det går att ringa dygnet runt för att uppdatera sig om återstående tilldelning och områdesavlysning. Besked får via telefonsvarare på telefonnummer 026-17 11 99.

Daniel Hansson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Gävleborg, tror att jägarna skjuter de resterande björnarna under helgen.
– Det är mitt stalltips. Det är nämligen ungefär så många som sköts första helgen, säger Daniel Hansson till Arbetarbladet.
Flest björnar har det hittills skjutits i Hälsingland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser