Björnjakten slut i tre län

Örnsköldsvik (JJ) Björnjakten är avblåst i fem av de elva jaktområden i de sju län där björnjakt är tillåten.

På fredagen avblåstes jakten nedanför odlingsgränsen i Västerbottens län. Jägarna har skjutit hela sin kvot på 14 djur i detta område. I hela Västerbotten får 22 björnar skjutas och ovanför odlingsgränsen i Västerbotten har jägarna rätt att skjuta ytterligare två björnar. Sedan tidigare har jakten helt upphört i Jämtland och Dalarna. Enligt rapporter till Statens veterinärmedicinska anstalt har jägarna fällt eller skjutit mot 164 av de 184 björnar som tilldelats i årets björnjakt. Björnjakten får pågå fram till den 15 oktober, utom i Norrbottens inland där jakten avslutas den 30 september.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser