Björnjakten slut i norra Jämtland

Jämtland (JJ) Nu är har björnjakten avslutats i norra Jämtland (delområde 2A+B) Sista björnen, en hanne på 65 kilo fälldes av björnjaktsprofilen Robert Salomonsson.

Plotthunden Turbo skötte sig galant och gjorde så Jämtlands norra delområde avlystes i dag. Bakom den lyckade jakten låg Robert Salomonsson, Natalie Jonsson, Thomas och Magnus Christoffersson samt Joakim Isaksson.

Får två dagar sedan lurade björnen Robert, hans kompisar Thomas och Magnus Christoffersson, Joakim Isaksson och Roberts sambo Natalie Jonsson. Därför var de med andra ord sugna på ett nytt försök i morse med förhoppning att överlista den.

– Vi jagade på Borgahällan som ligger inne i Jämtlands län. Vid femtiden imorse släppte vi Turbo, min plotthund som gör sin tredje björnhöst. Han har ett långsamt drevsätt vilket är bra när han släpps själv, säger Robert.

Turbo hittade björn rätt tidigt uppe på berget och när det drog i väg och började bukta som i måndags förstod jägarna att det sannolikt var samma björn.

– Jag gick och ställde mig på ett ställe där björnen snurrade sist och efter ett tag kom han och hunden i ett lugnt gångstånd, säger Robert.

Nu börjar björnjakten ta slut i områdena kring Roberts hemmaplan. Jakten är avlyst i Västerbotten och Västernorrland sedan tidigare. Kvar av årets tilldelning på 219 björnar återstår nu 59 stycken.

Bär det av till Norrbotten nu?

– Jag vet inte. Vi håller på och kollar runt lite. Blir det ingen björnjakt satsar jag på älg på måndag. Dessutom har vi sett mycket fågel, framför allt gråfågel och det är riktigt kul, säger Robert.

 

AKTUELLT

Jägarbas vill ha specialistteam för vargjakt

Västmanland (JJ) Jägareförbundets ordförande i Västmanland, Emil Stolpe Nordin, vill att skyddsjakterna på varg blir effektivare. Han efterlyser specialistteam och att snaror och fällor får användas i jakterna.

Fira med filépanna

Jaktsäsongen är i full gång och i oktober är det massor av jakt över hela landet. Det är det värt att fira. Varför inte bjuda nära och kära på en filépanna, så fantastiskt gott och enkelt. Ta av den filé du har; älg, rådjur, hjort eller vildsvin, succén är given. 6 portioner: 600 g viltfilé

Stjärnskogens Atos

Daniel Ernebrink har i sin SE J CH Stjärnskogens Atos hittat en riktig drevkanon. Det har hunden inte bara bevisat på jaktprov utan även för bygdens jägare som gärna hänger med ut på jakt. När Jaktjournalen följde med Atos till skogs rådde det heller inget tvivel om att ryktet stämde. Bästa rådjurshunden på unghundsmästerskapet 2015 behärskar det här med drevjakt.

En stöld är alltid en stöld

I april polisanmälde knivbutiken Wanderoo en jakthandlare för varumärkesbrott. Saken gällde en kniv. Wanderoo (Bökers distributör i Sverige) noterade kniven och kunde konstatera att den inte tillverkas av Böker. Kniven är en uppskalad kopia av Rambler, en smidig kniv designad av Raimund Lhotak för Böker.

Mauser M98 Standard Diplomat

En aldrig sinande efterfrågan har gjort att Mauser åter satsat på den gamla 98 modellen igen. Nu med moderna tillverkningsmetoder Mauser M98 Magnum var först ut, men nu går vapentillverkaren vidare med Mauser M98 Standard Expert och Diplomat i kalibrar anpassade för europeisk och nordamerikansk jakt. JJ har provat Diplomaten.

Vargcirkusen tar aldrig slut

När detta skrivs återstår bara några dagar innan länsstyrelserna i Värmland, Örebro, Dalarna, Gävleborg och Västmanland ska presentera sina beslut för vinterns vargjakt.

IF beklagar sorgen i kommentar på Facebook

Karlskrona (JJ) Försäkringsbolaget IF ger nu ytterligare kommentarer kring fallet med Anton Nilssons trafikdödade gonczy polski. En försäkringstjänsteman krävde att hunden skulle grävas upp två veckor efter att den begravts. "Vi har i normalfallet aldrig några sådana krav", skriver IF i en kommentar på Facebook.

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Annonser