Björnjakten slut i norra Jämtland

Jämtland (JJ) Nu är har björnjakten avslutats i norra Jämtland (delområde 2A+B) Sista björnen, en hanne på 65 kilo fälldes av björnjaktsprofilen Robert Salomonsson.

Plotthunden Turbo skötte sig galant och gjorde så Jämtlands norra delområde avlystes i dag. Bakom den lyckade jakten låg Robert Salomonsson, Natalie Jonsson, Thomas och Magnus Christoffersson samt Joakim Isaksson.

Får två dagar sedan lurade björnen Robert, hans kompisar Thomas och Magnus Christoffersson, Joakim Isaksson och Roberts sambo Natalie Jonsson. Därför var de med andra ord sugna på ett nytt försök i morse med förhoppning att överlista den.

– Vi jagade på Borgahällan som ligger inne i Jämtlands län. Vid femtiden imorse släppte vi Turbo, min plotthund som gör sin tredje björnhöst. Han har ett långsamt drevsätt vilket är bra när han släpps själv, säger Robert.

Turbo hittade björn rätt tidigt uppe på berget och när det drog i väg och började bukta som i måndags förstod jägarna att det sannolikt var samma björn.

– Jag gick och ställde mig på ett ställe där björnen snurrade sist och efter ett tag kom han och hunden i ett lugnt gångstånd, säger Robert.

Nu börjar björnjakten ta slut i områdena kring Roberts hemmaplan. Jakten är avlyst i Västerbotten och Västernorrland sedan tidigare. Kvar av årets tilldelning på 219 björnar återstår nu 59 stycken.

Bär det av till Norrbotten nu?

– Jag vet inte. Vi håller på och kollar runt lite. Blir det ingen björnjakt satsar jag på älg på måndag. Dessutom har vi sett mycket fågel, framför allt gråfågel och det är riktigt kul, säger Robert.

 

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser