Björnjakten slut i Gävleborg

Gävle (JJ) Björnjakten i Gävleborg tog slut den 17 september då den fjortonde och sista björnen fälldes i Bjuråker.

Alla björnar utom en som fälldes i Stocksbo mellan Åshammar och Lumsheden har skjutits i Hälsingland. Vanligtvis skjuts de flesta björnarna i Hälsingland eftersom skyddsjakten på björn där sammanfaller med älgjakten. Björnjakten har sedan tidigare avlysts i Jämtland och i Norrbottens inland. Totalt ska 121 björnar skjutas i landet i höst.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser