Björnjakten avlyst i Västerbotten

Dorotea (JJ) Den åttonde björnen ovanför odlingsgränsen har nu fällts. Det skedde i Dorotea kommun. Länsstyrelsen har därför beslutat att avlysa jakten även inom detta område. Det innebär att skyddsjakten på björn nu är avlyst i hela länet.

Totalt har det fällts 24 björnar under årets björnjakt, två stycken i självförsvar. Jakten har pågått sedan 21 augusti.
Av de 22 björnar nedanför odlingsgränsen som Naturvårdsverket beslutade om skyddsjakt på, hade 14 fällts en månad senare. Nu är alltså hela kvoten fylld.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser