Björnjakten avlyst i två delområden i Dalarna

Dalarna(JJ) Björnjakten har avlysts i delområde 2 och 3 i Dalarnas län. Detta efter att den sista björnen fälldes på lördag morgon i område 2 och den sista vuxna honan i område 3.

Sammanlagt har 47 björnar fällts i länet fram till lördag förmiddag.
Delområde 2 (norra Dalarna, utom Idre) har tilldelats flest antal björnar, 40 stycken. I delområde 3 och 4 ska björnpopulationen tillåtas att öka. Därför finns en honkvot i dessa två områden.  

– Just nu (red.anm. läs cirka före klockan 10.00 på lördag förmiddag) återstår som mest nio björnar att jaga i länet. Om en hona skjuts i delområde 4 så blir jakten avlyst där, trots att det skulle kunna återstå ytterligare en björn i det området, säger Fredrik Dalerum, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

I övriga två delområden såg det ut så här strax före klockan 10.00 i dag:       
Område 1, i Idre-området, har hittills en björn fällts av som mest åtta björnar.·       
Område 4, i sydligaste delen av länet har ingen björn fällts. Där får som mest två björnar fällas, varav högst en vuxen hona. 
Det här meddelar länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Fotnot: Observera att informationen om antalet fällda björnar redan kan vara inaktuell.

Fotnot:
Uppdaterad information om hur många björnar som är kvar att fällas i varje delområde finns på telefonsvarare 010-225 04 70.     
Rapport om fälld eller påskjuten björn ska göras inom två timmar till 010-225 04 69.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser