Björnjakten avlyst i sydvästra Dalarna

SYDVÄSTRA DALARNA (JJ) Björnjakten har avlysts i sydvästra Dalarna, det så kallade område 2a, efter att licenskvoten fyllts.

Årets tilldelning i Dalarna är uppdelad i två områden. Område 1 är marker ovan odlingsgränsen där hittills två björnar av fem har skjutits. Område 2 är uppdelad i 2a och 2b. Här avlyses jakten i område 2a, som är de sydvästra delarna av Dalarna, när 22 björnar fällts vilket inträffade under lördagen.

Totalt får 38 björnar fällas i Dalarna och nu återstår tre i område 1 och nio björnar i område 2b. Observera att alltid kontakta länsstyrelsen i Dalarna för aktuell information hur många björnar som återstår. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser