Björnjakten avlyst i sydvästra Dalarna

SYDVÄSTRA DALARNA (JJ) Björnjakten har avlysts i sydvästra Dalarna, det så kallade område 2a, efter att licenskvoten fyllts.

Årets tilldelning i Dalarna är uppdelad i två områden. Område 1 är marker ovan odlingsgränsen där hittills två björnar av fem har skjutits. Område 2 är uppdelad i 2a och 2b. Här avlyses jakten i område 2a, som är de sydvästra delarna av Dalarna, när 22 björnar fällts vilket inträffade under lördagen.

Totalt får 38 björnar fällas i Dalarna och nu återstår tre i område 1 och nio björnar i område 2b. Observera att alltid kontakta länsstyrelsen i Dalarna för aktuell information hur många björnar som återstår. 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser